Christian Ramsgaard og Erik Schwærter har forfattet en kogebog, hvor alle retter tager udgangspunkt i kød fra råvildt. Forordet er skrevet af tidligere miljøminister Esben Lunde
Kort præsentation og opskrift af Christian Ramsgaard og Erik Schwærter
Christian Ramsgaard og Erik Schwærter har forfattet en kogebog, hvor alle retter tager udgangspunkt i kød fra råvildt. Forordet er skrevet af tidligere miljøminister Esben Lunde Larsen.
KLIK, bestil eller læs mere i NETNATURSHOP.dk
En kogebog – kun med Råvildt
Endelig en kogebog, hvor alle opskrifter kun er råvildt, og alt handler om råvildt.
Alle kødstykker på dyret bruges, alt fra kølle til tunge.
Håndtering i køkkenet, udskæring og tilberedning beskrives så alle, både jægere og vildtelskere, får den perfekte middag til hverdagsmad og til den festlige vildtmiddag.
Herunder eksempel på opskrift fra bogen.
MEDALJON af sommerbuk
En perfekt ret til servering på teressen en varm sommerdag
4 PERSONER
800 g klump
eller inderlår afpudset
25 g smør
2 dl piskefløde
1 rødløgsom skaller
20 ramsløgsblade
3 dl solsikkeolie
Artiskokbunde/hjerter
ribs
1 dl cognac
1 Spidskål
Ramsløgolie
3 dl olie varmes op til 70 grader, ramsløg tilsættes. Lad det stå på denne temperatur i ca 18 minutter, herefter blendes det ca 2 minutter og sigtes derefter igennem et klæde, lad det selv komme igennem uden at presse det.
Dette vil blive til en meget klar grøn olie med fantastisk smag. sæt det på et glas eller en ”sutteflaske” i køleskabet. Kødet steges af på en grillpande eller på grill, kålen skæres groft og grilles ligeså.
Artiskokkerne ristes kort i smør.
Fløden reduceres og brændes af med cognac, smages til med salt og peber.
Løgene skal hurtigt koges for at få kulhydraterne frem i løget, fyldes med den reducerede fløde og skilles med ramsløgsolien.
Kødet anrettes i skiver på kålen og med de ristede artiskokbunde, samt løgskallerne. Pyntes med ribs og evt. horn violer.