Bæredygtig Jagt arbejder på at mærke dansk opdrættet vildtkød. Dermed kan forbrugerne nemmere finde frem til det vildt, som er opdrættet og nedlagt i Danmark …
Af Redaktionen
Organisationen Bæredygtig Jagt tror på, at der også efter udsætningsforliget, der skal genforhandles i 2017, vil være jagt på udsat vildt i Danmark.
En af organisationens midler til at sikre udsætningsjagten, er at gøre det danske vildtkød mere synligt. Forbrugerne skal kunne kende dansk nedlagt vildt fra vildt nedlagt i nabolandene.
– Bæredygtig Jagts mærkning vil både blive rettet mod jagtlejerne og forbrugerne. Det oplyser Frederik Lüttichau, som siden 2003 har drevet godset Søholt på Lolland, hvor han driver 900 hektar landbrugsjord og 600 hektar skov. Frederik Lüttichau er formand for Sektionen for Større Jordbrug, der sammen med Danmarks Jægerforbund og Dansk Skovforening står bag organisationen Bæredygtig Jagt, som har til formål at støtte debatten om jagt på udsat vildt i Danmark med faktuelle oplysninger.
– Der importeres rigtig meget vildtkød fra blandt andet Sverige og Tyskland. I mærkningen vil det derfor være oplagt at slå på, at kødet er dansk. Vi har endnu ikke haft kontakt til vildtslagterier, som der kun er to af i Danmark, men det er næste trin, forklarer Frederik Lüttichau til Maskinbladet.
Mærkningsordningen er udtryk for at Bæredygtig Jagt ser positivt på udsætningsjagten i Danmark. Organisationen giver dog udtryk for, at ingen kæde er stærkere end det svageste led. Kun hvis de forlig der indgåes, bliver overholdt og respekteret af alle, har jagt på opdrættet vildt en fremtid, hævdes det.
– Det er helt afgørende, at reglerne om biotopplaner og udsætning overholdes. Dermed kan det fortsat vises, at der netop gennem udsætningen gøres en stor og vigtig indsats for naturværdierne på vores ejendomme. Derfor ser vi med optimistiske øjne på muligheden for også at udsætte vildt efter 2017, men det kræver, at jægere og lodsejere fortsætter det gode og unikke samarbejde, siger Frederik Lüttichau til Maskinbladet.