Lokale jægere hævder de vil skyde de invasive vildfår, hvis der opstår mulighed for at nedlægge en af de mufloner, der på mystisk vis er dukket op på den danske ø
Muflon-mysterie på dansk ø
En flok på 10-13 mufloner har vakt opsigt på Fur. Ingen ved dog med sikkerhed, hvordan de er havnet der. Spekulationerne kredser dog i følge Skive Folkeblad om ulovlig udsætning med henblik på jagt.
Peter Madsen, formand for Fur Jagtforening, mener, at dyrene er blevet transporteret dertil, sandsynligvis i en hestetrailer, da de ikke frivilligt går i vandet. Han tvivler på, at nogen på øen ville kunne holde sådan en handling hemmelig.
John Bertelsen, tidligere museumsinspektør på Fur, har heller ikke svaret på, hvor dyrene kommer fra, men forudser, at bestanden vil vokse til foråret. Flere lokale har set muflonerne, ofte i skumringen, og de beskrives som sunde og kvikke.
Gorm Wæhrens fra Danmarks Naturfredningsforening har observeret muflonerne og mener også, at de er kommet til øen via transport. Helene Dalgaard Clausen, som har erfaring med naturfår, er overbevist om, at de ikke har svømmet derover.
Muflonen er en invasiv art og uønsket i dansk natur. Flere jægere har allerede erklæret, at de vil skyde dyrene, hvis de kommer på deres revir.
Ifølge lokale rygter ved nogle furboer, hvem der har sat muflonerne ud, men ingen vil indrømme det. Formand Peter Madsen bekræfter, at bestanden er på 13 dyr, og flere kan være på vej.
Kort om Fur
Fur er en naturskøn ø i Limfjorden i Nordjylland. Øen er kendt for sine dramatiske molerklinter, der afslører millioner af års geologisk historie. Fur dækker et areal på cirka 22 km² og har omkring 700 faste indbyggere.
En af de største attraktioner på Fur er moleret, som består af ler og vulkansk aske. Lagene i moleret giver et unikt indblik i jordens historie, og fossiler af planter og dyr findes ofte her. Denne geologiske arv og tiltrækker hvert år tusindvis af besøgende.
Ud over sin geologi er Fur også kendt for sin rolige atmosfære, smukke landskaber og gode muligheder for vandreture, cykling og afslapning. Øen har flere kunsthåndværkere, gallerier og små hyggelige caféer, der tilbyder lokale specialiteter.
Der er færgeforbindelse fra Branden på fastlandet, og overfarten tager kun få minutter, hvilket gør Fur let tilgængelig for både dagsbesøgende og turister der søger længere ophold på Limfjordsøen.