Vildtkød er sundt, fedtfattigt og delikat kød, der kommer fra dyr, som har haft et godt og naturligt frit liv
Når vildtet er skudt
Af Redaktionen
Vildtkød er fedtfattigt og delikat kød, der kommer fra dyr som har haft et godt og naturligt liv.
Det meste vildtkød bliver i lighed med oksekød mere mørt, hvis det får lov at hænge.
Skytten anbefaler, at vildtkød hænger i 40 daggrader. For eksempel 8 dage ved 5 grader, eller 6 dage ved 7 grader.
Unge dyr behøver ikke hænge så længe, og f.eks. råvildt er der mange, som slet ikke lader hænge.
Se opskrifter med vildt
Udnyttelse af kødet
Bemærk at dele af slag og en eller to bove ofte må fraregnes på grund af skuddet.
Råvildt vejer normalt fra 10 til 20 kg |
||
Udnyttelse: |
||
Af et lam på 11 kg opbrækket vægt fås cirka: |
||
á kg |
||
1 ryg |
1,4 |
|
2 køller |
1,5 |
|
2 bove |
0,7 |
|
1 hals |
0,5 |
|
2 slag |
0,4 |
Af en rå på 16 kg opbrækket vægt fås cirka: |
||
á kg |
||
1 ryg |
2,4 |
|
2 køller |
2,2 |
|
2 bove |
1 |
|
1 hals |
0,9 |
|
2 slag |
?? |
Dåvildt vejer fra 15 – 50 kg. Hjorte kan dog veje op til 75 kg. |
||
Udnyttelse: |
||
Af en kalv på 20 kg opbrækket vægt fås cirka: |
||
á kg |
||
1 ryg |
2,4 |
|
2 køller |
2,9 |
|
2 bove |
1,4 |
|
1 hals |
1,6 |
|
2 slag |
1 |
Af en då på 35 kg opbrækket vægt fås cirka: |
||
á kg |
||
1 ryg |
4,5 |
|
2 køller |
4,8 |
|
2 bove |
2,1 |
|
1 hals |
2,5 |
|
2 slag |
1,9 |
Kilde: Naturstyrelsen