Selvom om der altid vil være vildtlevende mink i Danmark, kæmper Naturstyrelsen for at holde antallet nede …
Af Naturstyrelsen
Naturstyrelsen har ikke opgivet kampen mod fritlevende mink i den danske natur, som det ellers har kunnet opfattes i medierne. Tværtimod har indsatsen aldrig været mere målrettet og intensiv.
Det har længe stået klart, at det ikke kan lade sig gøre at udrydde det lille pelsdyr helt fra den danske natur. I stedet har Naturstyrelsen iværksat en forvaltningsplan med en indsats, der målrettet forsøger at holde bestanden så lille som muligt. Især inden for de sårbare naturområder.
– Minken findes stort set over hele landet, og det vil være helt enormt ressourcekrævende at forsøge at udrydde minken helt fra den danske natur. I stedet har vi de seneste knapt to år arbejdet med at bekæmpe minken i de naturområder, hvor de gør størst skade, siger projektleder for forvaltningsplanen for mink i Naturstyrelsen, Uffe Strandby.
Truer fuglene
Mink er en såkaldt invasiv art, der ikke naturligt hører hjemme i den danske natur, men er blevet importeret til landet i starten af det forrige århundrede med henblik på at producere skind. Mink som er sluppet ud af fangenskab klarer sig imidlertid fremragende i den danske natur, hvor de især er i stand til at true en lang række jordrugende fugle, som vi i Danmark bruger mange penge på at beskytte.
Frivllige er med i kampen
Lige nu er indsatsen fokuseret på 20 lokaliteter, hvor 125 frivillige er med til at opsætte og kontrollere fælder.
0Inden for det seneste år er der fanget omkring 300 mink inden for de særlige indsatsområder. Dertil kommer at jægere i Danmark hvert år nedlægger mellem 3.000 og 4.000 mink.