Lige nu er der masser af blåbær i naturen, så det er bare om at komme ud og finde dem. Blåbær er sunde og de smager intet mindre end fantastisk
Nu kan der plukkes blåbær
Af Redaktionen
Blåbær er en dværgbusk og bliver mellem 15-40 centimeter høj. Planten danner tætte og lave krat. Busken blomstrer i maj-juni.
Blomsterne sidder enkeltvis på stilkene, er rødlige og nikkende. Blomsten er kugleformet og lidt mindre end 1 centimeter.
Blåbærbuskens blade er grønne på begge sider og fint takkede i kanten.
Bærrene har violet frugtkød og smager syrligt/sødt. Stængler og blade kan farve garn gult, imens bærrene kan afgive violette farver.
Voksesteder
Blåbærbusken vokser på tørvejorder i skove, krat og på heder. Den er almindelig i Jylland og på Bornholm. I resten af landet findes blåbær mere sporadisk.
Vidste du ..?
Blåbær indeholder en del garvestof, og kogt blåbærsaft kan anvendes mod diarré.
Blåbær indholder C-vitaminer og kan bruges i syltetøj, kryddersnaps og te.
Blåbærsyltetøj
Du skal bruge
- 1 kg blåbær
- 800 g rørsukker
- 1 tsk. Atamon
Sådan gør du
Blåbærrene hældes i en gryde og varmes forsigtigt op til frugtmassen koger.
Kog bærrene i ca. 5 minutter samtidig med at der røres i gryden. Hæld sukker i og lad det koge med i nogle minutter.
Gryden tages så af ilden og Atamión tilsættes.
Hældes på skoldede syltetøjsglas.
Husk at lukke låget med det samme.
Kilde: Miljøstyrelsen