Ramsløg myldrer frem i skovbunden allerede i løbet af det spæde forår, og den er blevet et meget populært tilbehør
Lav din egen Pesto af ramsløg
Tekst af Naturstyrelsen
Ramsløg indeholder en svovlholdig løgolie, der giver den karakterisktiske duft og smag af hvidløg.
Du kan finde ramsløg i det østlige Jylland og på Øerne, og særligt på Bornholm er skoven fuld af ramsløg.
Men pas på når du plukker ramsløg – den kan forveksles med liljekonval, som er meget giftig at indtage.
I skoven vil ramsløg dog som regel findes som et grønt ensartet bunddække på store områder, og så går man ikke galt i byen.
Læs mere på netnatur.dk/MAD
Pesto af ramsløg
- 3 store håndfulde ramsløgblade (de nye, friske blade kan være ret stærke)
- 70 g friskrevet parmesanost
- 70 g pinjekerner
- 1-1½ del koldpresset rapskimolie
- en smule salt
Kør hele molevitten igennem en blender, til pestoen har den struktur, som du ønsker, den skal have.
Spis pestoen på brød, eller bland den i salaten.