Konkurrencen er slut. Mange ramte plet, endnu flere var tæt på. Vi bringer her bukkens alder
Af Redaktionen
Hvor gammel er bukken, spurgte vi vores læsere om vel vidende, at det kan være vanskeligt at aldersvurdere råbukke. Især de bukke, som man ikke kender.
Læs mere:
Konkurrence: Hvor gammel er bukken?
Anderledes forholder det sig naturligvis med de bukke, som man kender. Bukke har nemlig oftest unikke kendetegn i opsatsen, som går igen fra år til år, selv om også vores mindste hjort hvert år taber sine horn for at give plads til nye.
Bukkens opsats er lidt som et fingeraftryk og enkelte træk i den kastede opsats vil oftest slå igen i den nye opsats.
Bukken på billedet har jeg kendt siden dens andet leveår, hvor den optrådte som en høj gaffelbuk med anlæg til en ekstra sprosse på den ene stang.
Året efter var det en flot og smuk seksender. Året efter blomstrede den som en smuk og temmelig regelmæssig seksender med lange sprosser.
Det billede, som indgik i konkurrencen, er taget året efter igen. Altså er bukken på det tidspunkt fem år gammel. Men dette år er den dog mere atypisk i forhold til de foregående år, hvor den var mere regelmæssig.
Var det ikke fordi bukken optrådte på akkurat samme plads, som den altid havde gjort og dertil opførte, sig som den altid havde gjort, kunne man godt blive i tvivl. Var det vitterlig også den samme buk?
Men det var det.
Bukken havde også i de foregående leveår tendens til, at den ene stang var mere udviklet end den anden og højre stang havde lidt længere for- og bagsprosser. Denne tendens havde fulgt bukken hele livet og blev blot endnu tydeligere i bukkens femte år.
Billedet, som indgik i konkurrencen, blev det sidste, som Netnaturs fotograf fik af bukken.
Vinderne navnen bringes i næste nyhedsbrev fra Netnatur.dk
Se tilmeldingsfelt i højre side af Netnatur.dks forside.