Hylden blomstrer i ugerne omkring Skt. Hans, og frugterne modner omkring september – oktober. Hyldesnaps kan laves både på blomster og bær
Af Redaktionen
Blandingsforholdene er oftest 1/3 blomster/bær og 2/3 ukrydret snaps (brug f.eks. en neutral snaps som Brøndum eller en vodka).
- Friske blomster (som f.eks. perikon eller hyldeblomst) har en trækketid på cirka 6-8 dage.
- Friske, “bløde” hyldebær (og f.eks. også hindbær, brombær eller jordbær) har en trækketid på ca. 2-3 måneder.
Hyldeblomstsnaps
Blomsterne skal plukkes, før de springer ud. Fyld dem i et glas med låg og hæld alkohol over. Efter 1 til 2 dages trækketid skal essensen filtreres.
Snapsen bør drikkes ung, da den får en bitter smag ved lagring.
Alternativt kan den lagres i flere år, og så får man altså én af de bedste kryddersnapse overhovedet.
Hyldebærsnaps
Bærrene skal være dyb sorte og modne. Fyld dem i et glas med låg og hæld alkohol over. Hyldebær giver en dybrød snaps med smag af mandler og vanilje efter måneders lagring.
Hyldesnaps er velegnet til at omdanne til en likør. Dette gøres ved at tilsætte en sukker- eller honningopløsning til snapsen. Hyldelikør er god som aperitif eller til desserter.
Kilde: Miljøstyrelsen