Nedenstående artikel tilsendt redaktionen har udløst meget forskelligartede reaktioner i en del unavngivne jagtkonsortier i landet …
Af Redaktionen
Med udsigten til at skulle indtage de kommende sæsoners jagtfrokoster i det blegede gule skær fra en citronvand har det nærmest udløst panikagtige tilstande – og det er da også i sandhed hårrejsende læsning, som absolut ikke er for sarte sjæle.
Allerede fra 1. maj 2012
Danmarks Jægerforbund er blevet varslet nye regler ved indtagelse af alkohol på jagter gældende fra 1. maj 2012.
Fra 1. maj 2012 vil politiet begynde, at kontrollere jægerne når de udfører deres hobby. Grundlaget herfor er de mange jagtfrokoster, hvor der indtages alkohol i forbindelse med frokosten. Men der ud over mener politiet, at der også er gang i lommelærkerne i pauserne mellem såterne, samt øl fra bagagerummet.
Politiet vil for eftertiden kontrollerer de danske jægere ved hjælp af alkometer og eventuelt efterfølgende blodprøve, som vi kender det fra spirituskørsel og i øvrigt også ved sejlads. Grunden er, at brugen af våben sidestilles med færdsel i bil mv., da omgang med våben er forbundet med en vis risiko, som også før har ført til vådeskud.
Promillegrænserne vil være de samme som ved bilkørsel. Ved overskridelse af 0,5 promille og indtil 0,8 promille vil jægeren skulle op til en orienterende jagtprøve for, at kunne bibeholde hans/hendes jagttegn. Bødeforlæget vil også være en brutto månedsløn.
Ved overskridelse af de 0,8 promille vil der ske en frakendelse af jagttegnet i en periode på 3 år, og jagttegnet skal derefter generhverves med både en teoretisk og praktisk prøve, som vi kender den når vi skal tage et jagttegn. Ved gentagelses tilfælde vil den første gang blive forlænget til ti år. Ved efterfølgende gentagelses tilfælde vil jagttegnet ikke kunne generhverves, samt personens våben og ammunition, inkl. det vedkommende har på sin bopæl, blive konfiskeret og destrueret. Bødeforlæget vil også være en brutto månedsløn, som dog vil blive forhøjet yderligere når der er tale om gentagelsestilfælde.
For at give indsatsen yderligere effekt, så vil de betjente som også er jægere, blive brugt som civile betjente når de er på jagt, og derfor hurtigt kan skride til kontrol, da de jo på dagen netop har indblik i hvor meget alkohol der indtages.
Danmarks Jægerforbund v/ formand Ole Roed Jacobsen hilser initiativet fra politiet velkomment, da han mener, at jægerne som sådan ikke har noget at skjule, da vi jo er ansvarsbeviste jægere. Men han tilføjer, at der jo som ved alt andet altid er brodne kar, og derfor opfordrer han især DJ’s tillidsfolk til, at være årvågne på jagterne og tænke sig godt om omkring en eventuel politianmeldelse.
Ole Roed Jacobsen slutter med, at sende en opfordring til de danske jægere, at de viser en stor grad af ansvars bevidsthed, så vi igen kan bevise, at jægerne godt kan klare problemet indenfor egne rækker.