I skovene kan du i øjeblikket finde lækre tragtkantareller, som bare venter på at blive plukket og spist. Tilbered dem over bål i naturen med familien eller tag dem med hjem i varmen
Lækker stuvning af kantareller
Af dn.dk
Tragtkantarellen findes i løv- og nåleskove rundt omkring i Danmark. Den dukker op allerede i august og kan findes frem til, at frosten sætter ind.
Heldigvis kan den ikke forveksles med giftige svampe, og er derfor en fantastisk begyndersvamp at gå på jagt efter.
Svampen er 2-5 cm høj med en grålig tragtformet hat på toppen. På undersiden har hatten ribber, som i starten er gullige, men som med tiden kan blive lidt mere grå i det. Kødet er en lille smule sejt og har en svag bitter smag, som forsvinder ved stegning.
Det skal du bruge (4 pers.)
- 200 g tragtkantareller
- 50 g smør
- 2,5 dl fløde
- Salt og peber
- Citronsaft
- Godt brød
- Evt. frisk bredbladet persille eller timian
- En pande
Sådan gør du
- Rens de friskplukkede svampe for jord, græs og blade med en blød børste.
- Tragtkantarellerne har hule stokke. Det er en god idé at rive dem forsigtigt over og fjerne smådyr og grannåle, der eventuelt gemmer sig.
- Store svampe skæres i lidt mindre stykker, små svampe kommes hele på en meget varm pande.
- Steg i rigeligt smør.
- Væsken inddampes og fløden tilsættes, så den dækker svampene halvt.
- Lad retten simre, til fløden bliver lidt tykkere.
- Smag til med citronsaft, salt og peber og eventuelt lidt timian.
- Rist brødet og kom svampestuvningen på.
- Pynt med persille.
LÆS OGSÅ: Sådan renser og klargør du svampe
FØLG NETNATUR.DK PÅ FACEBOOK