Det er omkring dette tidspunkt, at tyttebærene er modne. Så hvis du vil sikre dig noget velsmagende syltetøj til vinterens vildtretter, så er det om at komme afsted
Af Redaktionen
Tyttebær er i sandhed en virkelig delikatesse, og den lille nøjsomme plante gror villigt på de magre hede-jorder.
Det skal du bruge
500 g tyttebær
1 dl vand
2½ dl rørsukker – gerne økologisk
En smule citron
Evt. Atamon til konservering
Og sådan gør du
Rens tyttebærrene.
Kog bær og vand i 5 til 10 minutter.
Fjern evt. skum fra overfladen.
Rør sukker i lidt ad gangen til sukkeret er helt opløst.
Smag til med citron.
Skyl glas i Atamon og hæld syltetøjet i glasset.
Som en lille variant, så prøv også blot at vaske en håndfuld friske bær, og så ryst dem sammen med lidt sukker. Et dejligt forfriskende tilbehør til en grillret.
SE OGSÅ: Lav din egen lækre hybenmarmelade