WWF
WWF ser tilbage på nogle af de succeser, som organisationen opnåede i året der gik
Af WWF.dk
Vi kigger tilbage på nogle af de succeser, som vi opnåede 2019. Året har budt på store sejre både i Danmark men også i resten af verden. Sejre, der kun er mulige, fordi WWF har engagerede støtter, som støtter vores arbejde.
FLERE TIGRE
En af sommerens bedste nyheder er uden tvivl, at Indiens tigre er blevet markant flere. Tigerbestanden i Indien er vokset til knap 3.000 individer. Sommerens opgørelse er den hidtil største af sin slags og viser, at tigerbestanden er steget med hele 33 procent.
Opgørelsen viser, at bestanden samlet set er vokset fra 2.226 i 2013 til 2.967 tigre i dag. Det er i høj grad vores arbejde med at bevare og beskytte tigrenes levesteder og mindske krybskytteri, som har været med til at øge antallet af vilde tigre.
WWF kæmper for at fordoble antallet af tigre fra 2010 til 2022, hvilket vi blandt andet gør gennem samarbejde med lokalbefolkningen og ved at skabe store sammenhængende naturområder, hvor tigrene kan leve i fred.
URØRT SKOV PÅ FINANSLOVEN
WWF har igennem 7 år kæmpet for at få urørt skov på dagsordenen i Danmark. Vi har kæmpet for at vise, at nogle af Danmarks mest truede arter og planter netop har brug for den gamle skov, der ikke bliver fældet, men får lov til at blive gammel. I foråret afleverede vi mere end 10.000 underskrifter for mere urørt skov i Danmark til Miljøministeriet, og fik for alvor gang i de danske politikere. Resultatet kom i starten af december, hvor der på finansloven var afsat penge til mere vild og urørt skov.
Det tager lang tid at redde naturen, men vi har heldigvis holdt snuden i sporet i mange år. Og arbejdet for urørt skov stopper naturligvis ikke her! Vi fortsætter kampen for, at Danmark får mere vild og urørt natur.
UNIKT SKOVOMRÅDE FREDET
Efter 17 års hårdt arbejde lykkedes det i efteråret endelig WWF at få beskyttet det største skovområde med urørt skov i hele Europa. Området er et hotspot for sjældne dyre- og plantearter, og er blandt andet hjem for skovrensdyr, brune bjørne, hornugler og fiskeørne.
Området findes i det nordvestlige Rusland og er på størrelse med halvdelen af hele Danmarks samlede skovareal.
Netop denne sejr viser, hvor tidskrævende naturbevarelse kan være, men understreger også, hvordan vores arbejde gør en forskel for naturen og dyrelivet.
WWF KÆMPEDE MOD BRANDEN
I sensommeren stod verdens regnskove i brand. Takket være danskerne kunne vi hurtigt reagere og sende hjælp til vores kollegaer i de brandramte områder. Med danskernes hjælp kunne vi støtte med udstyr til at bekæmpe brandene, træning af brandmænd og starte genetableringen af den mistede skov. Selvom brandene ikke længere truer naturen, så er vores arbejdet langt fra slut.
WWF arbejder for at genopbygge det skov, som vi har mistet i flammerne, så både dyr og mennesker kan få deres hjem igen. Samtidig arbejder vi for, at regnskoven ikke skal udnyttes som ressource til uforsvarlig soya- og palmeolie produktion.
DANMARKS KLIMALOV!
I januar 2019 fremsatte WWF sammen med en række andre organisationer et borgerforslag om en dansk klimalov. På rekordtid fik borgerforslaget mere end 50.000 underskrifter fra den danske befolkning, og i starten af december præsenterede regeringen endelig en bred og bindende klimalov!
Overordnet set sikrer klimaloven, at Danmark skal reducere sine udledninger med 70 procent i 2030 – og mod klimaneutralitet i 2050. I WWF kæmper vi for, at der arbejdes med naturen i stedet for imod den, når vi skal forebygge CO2-udledning, fjerne CO2 fra atmosfæren samt forbedre planetens modstandsdygtighed over for klimaforandringer. Der skal fokus på at fremme bæredygtigt forbrug af klodens ressourcer, og at vi får reduceret de kræfter, der driver klima og biodiversitet i en negativ retning. Den nye klimalov er et skridt på vejen mod et mere bæredygtigt Danmark, og vi håber, at 2020 vil bringe endnu flere tiltag til gavn for klimaet, naturen og dyrelivet.