De danske jægere modtager ros fra Naturstyrelsen og fortsætter udviklingen i afskydningen kan det måske snart være slut med en syddansk bestand af vildsvin
Af Redaktionen
Hvis man mener de danske vildsvin skal udryddes for at minimere risikoen for at tamsvin smittets med afrikansk svinepest – hvis det altså kommer til Danmark – går det godt.
Siden nytår er der i følge Naturstyrelsen nedlagt 35 vildsvin i Danmark ud af en anslået bestand på mellem 50 og 100 dyr.
21 vildsvin er nedlagt på private arealer, 12 er nedlagt på Naturstyrelsens arealer, og to er fundet dræbt i trafikken.
Selv om mange jægere har ytret sig negativt overfor den igangværende udryddelse af de danske vildsvin modtager de alligevel ros fra de ansvarlige myndigheder.
– Det er dejligt, at jægerne har taget opgaven på sig, for den politisk ønskede indsats med at få skudt alle vildsvin i Danmark er en stor og vedvarende indsats.
Alle 35 vildsvin er nedlagt i Sønderjylland, men selv om jagten er foregået i vildsvinenes yngletid, vurderes det, at bestanden midsommeren 2018 er vokset til cirka 100 dyr.
Ved årsskiftet blev det anslået, at Danmark husede en bestand på mellem 50 og 100 vildsvin, men hvor mange der har været de foregående år, har myndighederne ikke overblik over.
En del af de vildsvin, der optræder i udbyttestatistikken, stammer nemlig fra vildsvin nedlagt i hegn eller i udlandet, lyder det.
De 35 vildsvin, der er nedlagt siden årsskiftet, er blevet undersøgt for svinepest og andre sygdomme og de har alle været sunde og raske.
Uetisk
Dyrenes Beskyttelse finder metoderne til jagten på vildsvin uetisk, da man bl.a. mener, at der ved jagt om natten er stor risiko for, at en so skydes bort fra sine smågrise, og afkommet derfor risikerer at sulte ihjel.
FØLG NETNATUR.DK PÅ FACEBOOK