Skal du lave en dejlig snaps af hæg, så er det nu i vintermånederne, at du skal have gang i dine færdigheder ud i snapse-alkymien
Af Redaktionen
Lad det være sagt med det samme. Du kan selvfølgelig sagtens lave en god snaps af hægens frugter. Men i det sene efterår og om vinteren er disse for længst havnet i nogle slunkne fuglemaver.
Derfor skal du nu ud og på jagt efter en hæg, og afsave en gren på mellem 2 og 5 centimeters tykkelse.
Når du har fået grenen i hus, skal du til at lave høvlspåner. Du kan selvfølgelig benytte en høvl til dette formål, men en lettere løsning vil nok være at anvende en kniv.
Snit et par gode håndfulde spåner, og kom dem i et tilpas stort glas, som også kan rumme en hel flaske neutral snaps som Brøndum eller en rimelig god vodka.
Så er det bare at vente
På med låget, stil glasset et mørkt sted, og vent så mindst en måneds tid, inden du filtrerer de gyldne dråber. Skulle der gå længere tid, så fortvivl ikke. Snapsen bliver ikke specielt bitter af, at den står lidt længere og trækker.
En snaps på hæg får en dejlig marcipan-agtig smag, med et lidt bittert anstrøg. Snapsen kan eventuelt sødes lidt med honning, hvis du finder, at den bliver for bitter til din gane.
Hæg-snapsen vinder i øvrigt ved længere tids lagring.