Miljøstyrelsen har indgået en ny, seksårig kontrakt med DCE – Aarhus Universitet om forskning og rådgivning inden for jagt, arts-, og vildtforvaltning
Af Miljøstyrelsen
Aarhus Universitet fortsætter arbejdet med rådgivning og forskning for Miljøstyrelsen inden for arter, jagt og vildtforvaltning i de kommende seks år. Det er resultatet af et EU-udbud, som DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi ved Aarhus Universitet – netop har vundet.
Kontrakten lyder på 12 millioner kroner årligt i seks år med en indbygget mulighed for to forlængelser á to år uden nye udbud. Desuden har Miljøstyrelsen mulighed for at tilkøbe ad hoc-projekter for yderligere 10 mio. kr. pr. år inden for kontraktens rammer.
”Vi ser frem til et godt samarbejde med DCE i den kommende kontraktperiode. På baggrund af vores hidtidige samarbejde med Aarhus Universitet har vi tillid til, at vi kan forvente rådgivning og ny viden af høj kvalitet på de områder, vi efterspørger,” siger kontorchef i Miljøstyrelsen Jens Skovager Østergaard.
Bred vifte af forskningsopgaver
DCE skal i kontraktens løbetid levere forskning og rådgivning inden for et bredt emnefelt under den fælles overskrift jagt, arts- og vildtforvaltning.
Opgaven omfatter blandt andet arbejdet med at udarbejde Vildtudbyttestatistikken, som er en årligt tilbagevendende opgørelse over, hvor mange dyr, der bliver nedlagt ved jagt i Danmark. Det samme gælder Vingeundersøgelserne, en frivillig ordning for jægere, der kan indsende vinger fra nedlagte vandfugle af udvalgte arter til undersøgelse på universitetet.
Derudover vil mange ad hoc opgaver skulle løses under kontrakten i takt med, at det opstår aktuelle behov for ny viden, som kan understøtte Miljøstyrelsens og ministeriets arbejde med forvaltning på området.
Da kontrakten er finansieret af jagttegnsmidler, kan den dog udelukkende omfatte ydelser, som ligger inden for jagt- og vildtforvaltningslovens formål.