H.K.H. Prinsgemalen besøgte mandag WWFs kontor for at overrække en check på 198.000 kr. til generalsekretær, Gitte Seeberg. WWF’s medarbejdere og galleriejer Kim Nørballe deltog i begivenheden …
Af WWF
Anledningen var, at Prinsgemalen har lavet en skulptur af et næsehorn, som er støbt på et bronzestøberi i Norditalien. Skulpturen har været udstillet på “Åbent hjerte” udstillingen på Galleri Nørballe fra den 24. maj til den 23. august 2015. Dette var Prinsgemalens første soloudstilling.
Ideen om næsehornsskulpturen kom fra Kim Nørballe, som syntes, at der for første gang skulle være et kongeligt kunstværk til salg på en af hans udstillinger. Prinsgemalen syntes om ideen og bestemte straks, at overskuddet skulle gå til WWF, som han er præsident for.
– Jeg syntes, dette var en god mulighed for at bruge kunst til at sætte fokus på næsehornet, som er et meget truet dyr. Jeg er netop hjemvendt fra en rejse til Vietnam sammen med WWFs generalsekretær, hvor vi så skelettet af Vietnams sidste næsehorn, der blev fundet dræbt for fem år siden. Det var meget sørgeligt at se. Dog lever der stadigvæk næsehorn i Himalaya-området, omkring Indien og Nepal, i Indonesien og i Afrika. Dem skal vi passe på. Jeg er glad for, at mine skulpturer er solgt, og jeg nu kan give WWF næsten 200.000 kr. som bidrag til deres vigtige arbejde for at redde næsehorn, udtaler H.K.H. Prinsgemalen.
Galleriejer Kim Nørballe fortæller, at han har været overvældet af begejstringen over udstillingen: “Der har været en utrolig opbakning til at komme og se skulpturerne, og der har været mange anerkendende nik, når de besøgende har hørt, at pengene skulle gå til WWF. Det har været en stor succes”, siger han.
Opmærksomheden og donationen har også vakt begejstring hos generalsekretær, Gitte Seeberg: “Næsehornet er et af klodens mest truede arter. Der skal gøres en hel del i de kommende år, hvis det ikke skal uddø, som det for nylig er sket i Vietnam. Så det er rigtig dejligt med opmærksomheden omkring vores arbejde. De største trusler mod næsehornet er uden tvivl krybskytteriet. I 2014 blev der dræbt 1.215 næsehorn i Afrika. Hornene sælges videre for at lave traditionel medicin, som især er populært i Vietnam og andre lande i Asien. Det arbejder WWF på at stoppe gennem oplysning og opfordring til at give de kriminelle strengere straffe”.
Alle har kunnet købe skulpturen af næsehornet. Den har været solgt online til flere lande, men de fleste er solgt på Galleri Nørballe. Til hver skulptur er der vedlagt et personligt underskrevet certifikat af Prinsgemalen som foruden WWF logo også indeholder nummeret på den skulptur, man har købt. Der har været 99 skulpturer til salg i alt, og de er alle udsolgt.
WWF arbejder med at redde næsehornet ved at:
Opfordre til strenge straffe til krybskytterne i Afrika samt til opkøberne i Asien.
Uddanne parkvagter til at patruljere i parkerne, hvor der lever næsehorn.
Laver informationskampagner særligt i Vietnam om, at horn fra næsehorn ikke kan helbrede sygdomme, men består af det samme som negle består af.