Selv om jægere er meget trofaste over for deres valg af trofæplader, findes der også alternative systemer, som bryder fundamentalt med den grænse opfattelse af en trofæplade
Af Redaktionen
Jægere er som folk er flest. De elsker systemer og ensartethed i deres samlinger. Dette ses måske mest tydeligt, når man anskuer deres trofævægge.
De nedlagte bukke, hjorte og hvad man ellers har af skalmonterede jagtminder, er i reglen alle sat på ensartede trofæplader. Alle i øvrigt placeret i snorlige rækker. Der skal ikke være noget, der bryder ensartetheden.
Men ikke alle trofæer betyder lige meget. Nogle udmærker sig ved høj alder og andre ved styrke og evt. medaljer. Andre igen har en helt særlig betydning, fordi der til trofæet knytter sig en helt særlig historie.
Disse trofæer kan selv de mest regelrette jægere finde på at placere lidt uden for samlingen. Og hører man til en af disse systembrydere, bør man måske overveje at se lidt i retning af det amerikanske SkullMAX system, som giver mulighed for at vise trofæet frem på en helt anden måde end den traditionelle trofæplade.
Skullmax systemet giver jægeren mulighed for at præsentere trofæet akkurat, som han eller hun ønsker og er – ifølge fabrikantens oplysninger – den mest justerbare montering på markedet.
Bukkeopsatsen eller geviret fra då- eller kronhjorten etc. kan med det amerikansk producerede system – i øvrigt udviklet til såkaldte europæiske (skal)monteringer – vippes og drejes via et kugleleje og dermed kan trofæet vinkles så det præsenteres bedst muligt.
Desværre har det ikke været muligt at finde SkullMax hos en af de mange danske webshops for jægere, men skulle der alligevel findes en dansk forhandler af systemet, hører redaktionen naturligvis gerne om dette.
Man kan se mere om den fleksible amerikanske trofæmontering i nedenstående video fra 2014.