Enestående video af en amurtiger-mor og hendes legende unger dokumenterer at vilde amurtigre er tilbage i Kina …
Af WWF
Disse infrarøde optagelser er blevet til ved hjælp af en WWF-kamerafælde og viser en tigerfamilie dybt inde i Kina. Det er banebrydende, da fodspor tidligere var det eneste bevis man havde for amurtigerens udbredelse i disse egne. Optagelsen er resultatet af årtiers arbejde for at genetablere bestanden af amurtigre i Kina.
https://www.youtube.com/watch?v=xB3PgtfsAIc
– Videoens to stjerner – de legende tigerunger – er cirka halvandet år gamle og er levende beviser på, at vilde amurtigre er begyndt at sprede sig og slå sig ned i det indre Kina. De her fantastiske optagelser viser frugten af mange års bevaringsarbejde, siger biolog hos WWF Thor Hjarsen.
Levesteder genoprettet
I 2010 udpegede WWF Kina nogle prioritetszoner for bevarelsen af amurtigeren. Gennem bevarelsesprojekter i de udpegede områder er det lykkedes at genindføre bestanden af tigerens byttedyr – herunder hjorte – samt at etablere og vedligeholde korridorer, der tillader tigrene at bevæge sig frit fra et område til et andet:
– Mangel på byttedyr udgør en trussel mod de vilde amurtigre. Derfor har WWF sammen med en række partnere genskabt tigerens byttebestand ved at genoprette deres levesteder, skabe korridorer og bekæmpe krybskytteri. Efter at have set optagelserne står det klart, at det hårde arbejde har givet pote. Amurtigeren er på vej tilbage, siger Thor Hjarsen.
Engang fandtes der amurtigre i hele det nordlige Kina, Det Russiske Fjernøsten og den koreanske halvø. Men i starten af 1940’erne havde jagten på tigre reduceret bestanden så kraftigt, at den var på randen af total udryddelse. På det tidspunkt var der kun så få som 40 vilde amurtigre tilbage.
Rusland var det første land, der ved lov gav tigeren fuld beskyttelse, hvilket fik bestanden til at vokse til sin nuværende størrelse på 400 tigre. Flertallet af amurtigre holder til i de russiske egne, mens 18-20 dyr opholder sig i grænseområderne til Kina.
WWF samarbejder med alle tiger-lande om at nå “Tx2-målet” – en fordobling af den samlede globale tigerbestand inden 2022, som i følge den traditionelle kinesiske kalender er det næste tigerår.