Onsdag i skolernes efterårsferie tog WWFs PandaClub og Ree Park Safari endnu en tørn i dette års landsdækkende kampagne, “Tør du tage skraldet?”, der har fokus på de enorme mængder affald, som vi mennesker smider i naturen …
Af Rasmus Hylleberg, WWF Verdensnaturfonden
Onsdag i efterårsferien var der masser af grin, musik, gode råd og en hel del organiseret larm, da WWF Verdensnaturfondens PandaClub i samarbejde med Ree Park Safari afholdte andet arrangement i dette års landsdækkende kampagne under overskriften “Tør du tage skraldet?”. Gennem workshops, formidling, musik og leg var målet at få de fremmødte børn og deres forældre til at tænke over, hvordan de kan genbruge deres affald på den fede måde.
“Der er desværre enorme mængder affald, som flyder i naturen. Og det er affald som kommer fra os mennesker, og som har store konsekvenser for dyreliv både på land og i verdenshavene. Vi vil med dette arrangement vise børnene, hvor vigtigt det er, at vi smider vores affald i skraldespanden eller genbruger det,” siger event – og kampagnechef hos WWF Verdensnaturfondens PandaClub Gitte Hemmingsen.
Skraldekoncert for hele familien
I Ree Park Safari kunne de knap 2000 fremmødte børn og voksne prøve kræfter med at lave deres egne musikinstrumenter ud af genbrugsflasker, småsten og fuglefrø. Instrumenter kunne derefter bruges i et stort skraldeshow, hvor stompbandet Habengoods fyrede op under den fedeste koncert med trommer lavet af blikspande og plastikrør og ført an af en rappende Rasmus Ott (kendt fra tv).
“Det var vildt sjovt og smart, at vi kan genbruge skraldet på den her måde. Jeg samler også tit skrald op, hvis det ligger og flyder,” siger 12-årige Sofie Nielsen.
Skraldeøer på størrelse med Texas
WWF Verdensnaturfonden har lanceret kampagnen for at sætte fokus på det stigende problem med skrald i naturen. Alene i Stillehavet er der observeret affaldsøer på størrelse med staten Texas, og den megen affald har store konsekvenser for både hav – og landdyr, der ikke kan skelne mellem plastiklightere og føde, hvorfor de bliver kvalt eller får maverne fulde af plastik.
“Vi arbejder for bevarelse af truede dyrearter i hele verden, og de her store skraldemængder er jo en direkte trussel mod de dyr, vi arbejder på at beskytte. Så vi er meget glade for at være med til at sætte fokus på problemet sammen med WWF Verdensnaturfonden,” siger marketingchef i Ree Park Safari Mariane Øvall.
Frem mod efteråret 2016 vil WWF Verdensnaturfondens PandaClub sætte fokus på skrald og affald i naturen gennem forskellige arrangementer i løbet af året.